De eerste Nederlandse pollenkalender met videofilmpjes

De eerste Nederlandse pollenkalender met videofilmpjes. Hebt u op dit moment hooikoortsachtige klachten dan zijn het vermoedelijk de pollen van planten die op dit moment bloeien. Zoek de bloeiende pollenplanten op in de pollenkalender, klik op een foto en bekijk de video’s. Bioloog Maurice Martens leert u de pollenplanten herkennen voor welke u allergisch kunt zijn.

Bomen

Grassen

Kruiden

(klik op trend voor de pollenkalender)

De Pollenkalender

De pollenkalender geeft een indicatie van de bloeiperiodes in Nederland van planten die veel pollen maken. De bloeiperiodes kunnen door weersomstandigheden per provincie verschillen. Bronnen bloeiperioden: R. van der Meijden: Heukels' Flora van Nederland, 22e druk 1996, Heimans E.,Heinsius H.W. en Thijsse Jac.P.: Geïlustreerde flora van Nederland, 22e druk, 1983. Derksen, J.W.M., van Wissen H.A.W.M., Marijnissen J.W.M.: Pollen en Hooikoorts 2007, en eigen veldwaarnemingen.

Pollenkalender.tv is een idee van de Nijmeegse biologen Herman van Wissen, Maurice Martens, Jan Derksen en Liesbeth Pierson. Voor meer pollennieuws en achtergrondinformatie ga naar ... pollennieuws.nlWIE EN WAAR


W: www.pollennieuws.nl
E: info@pollennieuws.nl
T: +31 (0)6 3008 8681

© 2024 Pollennieuws
Dreesstraat 12,
5491 CH Sint-Oedenrode

© Content 2024 World of Warmth, Dreesstraat 12 5491 CH Sint-Oedenrode. - info@pollennieuws.nl - www.pollennieuws.nl