Het kunnen bijhouden van aantekeningen in een logboek is een prettig hulpmiddel voor hooikoortspatiënten om meer inzicht te krijgen in het verloop van hun klachten. Zeker als u een koppeling kunt maken met medicijngebruik, de bijbehorende bijsluiters kunt inzien en de mogelijkheid hebt om eigen klachten in te stellen. 

Er kwamen regelmatig verzoeken binnen om het logboekje uit te breiden met dergelijke functies. Om technische redenen was dat in de bestaande Pollennieuws app lastig te realiseren. Inhoudelijk ligt bij Pollennieuws de focus op het zo goed mogelijk weergeven van de actuele pollendruk, het pollenjournaal, de pollentellingen en de bloeikalender. We zijn dan ook erg blij met de samenwerking met MedApp, een gespecialiseerde app op het gebied van medicijnregistratie met een logboekfunctie. In deze app kunt u:

- Zelf klachten toevoegen

U kunt in deze app zelf de symptomen toevoegen die voor u relevant zijn.

- Medicijnen bijhouden

In deze app kunt u uw hooikoortsmedicatie toevoegen. Medicatie via uw huisarts staat in de database.  Andere middelen die u gebruikt kunt u zelf invoeren. 

- Bijsluiters raadplegen

Als u uw medicijn heeft ingesteld, kunt u ook de bijsluiter raadplegen. Uw medicijn is te vinden in de medipedia. Als u medicijnen toevoegt die uw rijvaardigheid beïnvloeden, waarschuwt deze app u daarvoor. Voor eventuele vragen of hulp bij gebruik van de app is een helpdesk beschikbaar.

De MedApp is via deze link te downloaden >>


De vorige Android versie van de Pollennieuws app wordt niet meer ondersteund en is verwijderd uit de Playstore. De nieuwe Android Pollennieuws 2021 app is te downloaden in de Playstore >>

Voor iOS-toestellen is de web-app te gebruiken door op onderstaande icoontje te klikken en deze webpagina op je startscherm op te slaan.