Deze bijeenkomst biedt de gelegenheid voor experts en onderzoekers op het om kennis uit te wisselen, inzichten te delen en nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Gedurende de bijeenkomst krijgen deelnemers de gelegenheid om een korte presentatie te geven over hun recente onderzoek, publicaties en projecten op het gebied van pollen, meteorologie, biologie, maar bijvoorbeeld ook communicatie en modelontwikkeling. Deze presentaties zijn een leuke manier om snel een beeld te krijgen van wat er momenteel allemaal aan onderzoeken loopt op het gebied van de aerobiologie". Onderwerpen kunnen variëren van de verspreiding van pollen onder invloed van weersomstandigheden, verspreidingskaarten van grassen en bomen, nieuwe ontwikkelingen op het gebied van monitoring en ontwikkeling van algoritmen. Maar er is ook zeker ruimte voor presentaties op het gebied van bijvoorbeeld wetenschapscommunicatie, op welke manieren kun je deze informatie op een begrijpelijke manier vertalen voor mensen, jong en oud, met last van hooikoorts.

Je kunt denken aan presentaties zoals:

  • Ontwikkeling van Silam en andere Europese pollenverwachtingsmodellen
  • Verspreiding van Berkenpollen door Europa
  • Grassoorten in de pollenwolk
  • Hoe maak je een app voor kinderen over pollen en hooikoorts?
  • Gebruik van social media om feedback van patiënten te inventariseren.
  • Verschillende systemen voor het automatisch tellen van pollen en schimmels
  • Leefstijlmaatregelen ter vermindering van hooikoortsklachten

Kortom, "Bomen over Pollen" is een jaarlijkse bijeenkomst die geïnteresseerden op het gebied van hooikoorts en pollen samenbrengt om kennis en ervaringen te delen, nieuwe inzichten te verkrijgen en te streven naar verbeteringen op het gebied van pollenonderzoek en modelontwikkeling. De bijeenkomst vindt plaats in Maastricht ergens in het najaar van 2023, er is nog geen datum bekend.

Wil je hieraan deelnemen, stuur dan even een mailtje naar info@pollennieuws.nl met het onderwerp van je presentatie. Fysiek aanwezig zijn heeft wel sterk de voorkeur, maar presentaties op video of op afstand zijn eventueel ook mogelijk.